Следвайте Гласове в ТелеграмДържавите членки на Европейския съюз, включително Естония, Литва,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДържавите членки на Европейския съюз, включително Естония, Литва,
Коментари Харесай

The Telegraph: Страни от ЕС са закупили руски втечнен газ за рекордните над 6,1 млрд. евро

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Държавите членки на Европейския съюз, в това число Естония, Литва, Франция, Испания и други, са закупили съветски полутечен природен газ на стойност 6,1 милиарда евро през първите девет месеца на 2023 година, макар желанията си да се откажат от закупуването на съветско гориво, оповестява вестник The Telegraph, базирайки се на данни на Евростат.

В листата на страните, които купуват съветски газ през 2023 година, Испания и Франция заемат надлежно второ и трето място след Китай, заяви вестникът в събота. От януари до септември Испания е закупила съветски газ на стойност 1,8 милиарда евро, а Франция – съветски полутечен природен газ на стойност 1,5 милиарда евро, следвана от Белгия с 1,36 милиарда евро, се споделя в отчета.

Доставките на съветски полутечен природен газ, дружно с топлото време и високите равнища на нагнетяване на газ в подземните складове на Европейски Съюз през 2022 година, доведоха до рекордно запълване на газовите складове на блока на 99,63% при започване на отоплителния сезон, оповестява вестникът.

От началото на съветската специфична военна интервенция в Украйна през февруари 2022 година Европейският съюз търси способи да ограничи зависимостта си от съветското гориво. В рамките на тези старания блокът усили съдействието си в региона на енергетиката с редица страни, в това число Съединени американски щати, Алжир и Нигерия, като се концентрира по-специално върху вноса на полутечен природен газ.

Източници: Kritichno.bg, telegraph.co.uk

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР